Så skete det igen…

 

Kender I det med at man er drevet af fremgang…..

Jeg har efter 4½ måned i løbeskole måttet sande at jeg stadig er afhængig af at der kommer forbedringer. Ingen forbedringer ingen mening med galskaben. Ham den lille løber midt på min kalender inde på Endomondo er min ven, ham hænger jeg ud med 3 dage i hver uge. Det må siges at være en travl lille gut. Jeg kender flere der også er venner med ham, han må være en af de der sociale fænomener….. Måske bliver Endomondos løbemand den næste Justin Bi….. (Nej føj, jeg håber ikke at løbemanden er en døgnflue.)

endo_trophy

Det lille trofæ der sidder ud for er beviset for fremgang. 2 af dem har Endomondo givet mig i  denne uge. Det er helt fantastisk. Først var det Guldløbet i Holstebro. (http://www.storaalobet.dk/) Her løb jeg 10 – 5 – 3 km. Og 10 km’eren blev gennemført på 44:24, første gang jeg kom under 45 på 10 km. Jeg var helt vild, og så på den rute, der er bakker siger jeg bare. 5’eren var også forholdsvis hurtig, gennemsnitsfarten var lige 4 sek bedre end 10’eren. 3’eren blev 1 sek hurtigere i snit, så alt i alt en god dag.

I dag var det så d. 31. (http://www.noerlundloebet.dk/) Jeg havde egentlig lovet mig selv at der ikke skulle løbet 21,1 i år (måske nytårsløb 31/12), men fristelsen blev for stor, skaden er 99% væk (tror den sidste % er i hovedet.) Efter det gode tempo i bakkerne bag kasernen i Holstebro blev jeg enig med mig selv om at jeg kunne forbedre min halv marathon tid en smule. Jeg havde besluttet at tempoet skulle være <4:45 / km. Så jeg lagde ud med 4:02 (ups) kom dog hurtigt ned på 4:30 og de første 10 km blev overstået på 46 min. og målet syntes ikke så langt væk. Det blev dog en hård tur, tunge ben, lav puls, godt vejr og masser af energi. Sluttiden blev 1:38:18 (snit 4:40). Jeg er dog ikke sådan helt oppe i skyerne, jeg ved ikke hvorfor, det er da godt løbet, men jeg syntes bare ikke at det var sådan helt ekstatisk som jeg måske havde håbet på. Dog er Nørlundløbet ikke så stort men 54 deltagere på 21,1 er da en sjat. Jeg kom dog til at løbe helt alene, der var en enkelt der hentede mig omkring 16, men han kunne ikke følge med 🙂 Så mit ønske til næste løb er evt. en makker der løber samme tempo, jeg tror at det ville give det sidste kick.

Løbeskolen skal lige have to ord mere med. Jeg er lykkelig over at jeg har holdt fat og løbet nogle lange ture med skolen, tempoet har holdt mig frisk og har hjulpet mig af med min skade. (7-9-13, knock on wood osv.) Vi er nu oppe på 10 km om tirsdagen og tempoet er kommet godt under 6:00 så det er til at leve med, de mange km med roligt tempo er bare fantastisk. Vi veksler også lidt med fx intervaller, det kan godt give ømme lår i flere dage 🙂 Nu er næste mål 17 km uden pause i slutningen af november. Det glæder jeg mig til. Bare at følge de andre deltageres færd imod at blive løbere, de gør det skide godt. Der er efterhånden begyndt at blive en god snak når vi løber, det må betyde at folk er ved at være klar til mere. Der kommer snart cooper test igen, så skal den have så meget gas at der ikke er nogen tvivl mere. Jeg SKAL på 3,2 km på 12 min, det må være målet…..